Zacusca de ciuperci

Printeaza

 Zacusca de ciuperci

Ingrediente:Zacusca de ciuperci

  • 300 g ciuperci
  • 300 g arpagic
  • 200 n măsline
  • 200 g ceapă
  • 150 g ulei
  • 100 g bulion
  • 50 g vin
  • 1 g piper
  • 1/2 tocătură verdeaţă
  • 50 g lămîie
  • 50 g sare

Mod de preparare:

După ce s-au curăţat şi spălat, ciupercile se taie cuburi de 2 cm sau dacă sînt mici, se taie în două sau în patru. Intre timp ceapa se căleşte în jumătate din cantitatea de ulei, iar în restul de ulei se înăbuşe separat arpagicul care a fost prealabil curăţat.

Cind ceapa s-a prăjii pe jumătate, se adaugă ciupercile şi se fierb înăbuşit 10—15 minute, se mai adaugă bulionul şi se stinge cu vin şi cu zeamă de zarzavat sau apă. Se adaugă arpagicul înăbuşit şi măslinele opărite dinainte.

Se potri­veşte de sare şi piper, se pune totul într-o tavă şi se ţine la cuptor 10 minute. Se serveşte rece presărată cu pătrunjel verde tăiat mărunt şi felii de lămîie deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.