Reteta varzari

Printeaza

 Reteta varzari

Ingrediente:Reteta varzari

Pentru aluat:

  • 750 g făină
  • 30 g drojdie
  • 3 ouă
  • 1 lingură ulei
  • 1 linguriţă zahăr pisat
  • 1 ceaşcă lapte
  • 75 g unt topit

Umplutura :

  • 1 varză acră mică
  • 2 linguri unt
  • 2-3 ouă
  • 1 lingură făină albă

Mod de preparare:

Facem un aluat cu drojdie ca pentru plăcintele „Poale în brîu” şi îl împărţim în bucăţi mari de 20 cm. Procedăm apoi ca la „Poale în brîu”.

Umplutura de varză o pregătim ast­fel : curăţăm de vine foile, apoi le tăiem foarte fin. Dacă varza este prea acră, o spălăm cu apă rece înainte de a o tăia, iar după aceea o scurgem bine.

Incălzim o tavă sau o tigaie, punem unt, îl înfierbîntăm şi prăjim varza nu­mai cîte o mînă ; astfel varza se prăjeşte mai bine şi nu se înnegreşte. O lăsăm numai să se moaie. Putem înăbuşi varza, atunci se moaie şi mai bine.

In varza răcorită adăugăm ouăle şi făina albă.

Apoi lăsăm varza să se răcească şi facem vărzările, procedînd la fel ca la „Poale în brîu”.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.