Tortilla de casa

Printeaza

O reteta de tortilla de casa din: faina, praf de copt, untura, ulei, sare, castravete, somon afumat, frunze de salata, branza de vaci, iaurt si piper.

Ingrediente:Tortilla de casa

  • 500 g făină
  • 1/2 linguriţă cu praf de copt
  • 100 g untură
  • 120 ml ulei
  • sare

pentru umplutura:

  • 1 castravete
  • 200 g somon afumat (sau alt peşte)
  • 1-2 frunze de salată
  • 300 g brânză telemea
  • 300 g brânză de vaci
  • 3-4 linguri cu iaurt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru tortilla, amestecă făina cu sarea şi praful de copt. Pune şi untură şi toar­nă apa treptat. Frământă până obţii un aluat elastic. Imparte aluatul în 12 bucăţi (bile). întinde fiecare aluat până obţii o foaie ro­tundă şi subţire.

Incinge o tigaie mare (grătar) şi frige fiecare tortilla pe o parte şi pe cealaltă până face băşici şi se rumeneşte. Scoa- te-le pej o farfurie (platou) şi acopieră-le cu un şervet curat piână lucrezi şi restul foilor die tortilla.

Pentru crema de brânză, amestecă brânzeturile cu iaurtul, sărează şi piperează. Feliază castravetele şi taie fâşii somonul şi frunzele de salată. Amestecă toate ingredientele uşor, ca să nu le zdrobeşti prea mult.

Umple foile de tortilla cu umplutură, rulează cu aten­ţie şi serveşte de îndată.

Tortilla de casa

Tortilla de casa

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Am preparat reteta dvs de tortillas de casa si au iesit delicioase. Multumim mult pentru reteta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.