Tort de orez cu fructe

Printeaza

O reteta de tort de orez cu fructe din: orez, lapte, zahar, baton vanilie, sare, piersici, frisca, scortisoara si menta.

Ingrediente:Tort de orez cu fructe

  • 100 g orez
  • 1 l lapte
  • 150 g zahăr
  • 1/2 baton vanilie
  • un praf de sare
  • 1 borcan piersici în compot
  • 200 g frişca
  • scorţişoară
  • mentă pentru decor

 

Mod de preparare:

Orezul se pune la fiert în laptele rece, la foc viu, până începe să dea în clocot şi apoi se lasă în continuare la foc mic. După ce orezul a fiert, se potriveşte gustul de sare, se pune batonul de va­nilie, tăiat în două pe lung şi curăţat de seminţe şi zahărul.

Se mai lasă să dea un clocot. Se trage de pe foc şi se lasă să se răcorească puţin. Intr-o tavă cu margini înalte se pune un rând de orez fiert cu lapte, apoi se întinde frişca şi se pun piersici scurse de zeamă şi tăiate felii mai mici. Se acoperă cu un al doilea strat de orez fiert cu lapte şi se presară scorţişoară.

Se dă la rece pentru o oră şi apoi se taie şi se serveşte. Se decorează cu mentă.

Tort de orez cu fructe

Tort de orez cu fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.