Tort cu ciocolata neagra si fructe

Printeaza

Tort cu ciocolata neagra si fructe din: ciocolata, oua, martipan, faina, zahar, sare, frisca, visine.

Ingrediente:Tort cu ciocolata neagra si fructe

Pentru blat:

  • 110 g ciocolată neagră
  • 6 ouă
  • 130 g marţipan
  • 30 g făină
  • 160 g zahăr pudră
  • un praf sare

Pentru servit:

  • 600 ml frişca lichidă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 300 g vişine din compot
  • 100 g zahăr
  • 200 ml apă
  • 3 linguri lichior de cireşe
  • 50 g ciocolată
  • sirop de fructe

 

Mod de preparare:

Pentru blat, marţipanul tăiat mărunt se pune în bolul robotului, se mixează 5 minute şi se adaugă ciocolata topită şi gălbenuşurile. Albuşurile se bat cu un praf de sare şi, când începe spuma să se formeze, se adaugă zahărul pudră.

Se toarnă spuma peste amestecul cu ciocolată şi se amestecă uşor. Se încorporează apoi făina şi, după ce se omogenizează, se toarnă aluatul într-o formă rotundă, nonadezivă.

Se coace 30-40 de minute.

In acest timp, frişca se bate bine cu zahărul vanilat. Se pregăteşte şi siropul, amestecând pe foc apa şi zahărul. La final, se adaugă lichiorul de cireşe.

Blatul răcit se umezeşte cu acest sirop şi se aşază pe suportul de servit. Deasupra se întind vişinele, apoi se acoperă cu frişca şi se stropeşte cu sirop de fructe.

Se serveşte cu ciocolată ţinută la congelator şi tăiată apoi mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.