Tort cu zmeură si ciocolată

Printeaza

Tort cu zmeură si ciocolată

Ingrediente blat:Tort cu zmeură si ciocolată

  • 10 ouă
  • 10 linguri zahăr pudră
  • 10 linguri făină
  • coaja rasă de 1 lămâie

Ingrediente cremă:

  • 600 g zmeură
  • 1/2 kg frişcă
  • 100 g ciocolată simplă

Pentru decor:

  • 300 g zmeură
  • 300 g frişcă pentru decor

 

Pentru sirop:

  • 400 ml apă
  • 5 linguri zahăr
  • 1 esenţă de vanilie

Mod preparare blat:

Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi făina în ploaie, coaja rasă de lămâie şi albuşurile bătute spumă. Torni compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt şi o coci la foc potrivit 35-40 de minute.

In acest timp fierbi apa cu zahărul pentru sirop şi după ce-l iei de pe foc adaugi vanilia şi-l laşi la răcit. După ce s-a copt blatul şi s-a răcit, îi tai un capac nu mai gros de un deget şi scoţi miezul, astfel încât pereţii şi fundul blatului să rămână de 2 cm grosime.

Pregăteşti i crema: tai bucăţele miezul, le însiropezi şi le amesteci cu 600 g zmeură, frişca bătută şi ciocolata tăiată mărunt.

Insiropezi apoi blatul, îl umpli cu crema pregătită şi aşezi capacul tăiat mai devreme şi însiropat. Imbraci tortul cu frişcă, îl decorezi cu zmeură şi-l dai la frigider până a doua zi.

Tort cu zmeură si ciocolată

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.