Tort cu mascarpone

Printeaza

Tort cu mascarpone din: zahar, faina, unt, oua, mascarpone, zahar vanilinat, coaja de portocale, lichior, cacao.

Ingrediente:Tort_cu_mascarpone

pentru blat:

  • 125 g zahar
  • 100 g faina
  • 75 g unt
  • 4 oua

pentru umplutura:

  • 500 g mascarpone
  • 80 g zahar
  • 3 oua
  • un pachet zahar vanilinat
  • o lingurita coaja rasa de portocale
  • 2 linguri lichior Amaretto

pentru servit:

  • 100-150 g cacao

 

Mod de preparare:

Pentru blat, la bain-marie se amestecă ouăle şi zahărul până ce compoziţia îşi dublează vo­lumul şi devine spumoasă. Se scoate de la bain-marie. Se ada­ugă făina şi untul topit. Se amestecă si se toarnă într-o formă de copt unsă cu unt.

Se coace 30 de minute si apoi se lasă la răcit. Se taie în două, se aşază o parte pe un platou şi se îmbibă cu lichior, câte o lingură pentru fiecare blat. Ouăle se freacă cu zahărul şi zahărul vanilinat până ce se obţine o cremă spumoasă în care se adaugă coaja rasă de portocale şi mascarpone.

Pe blatul aşezat pe un platou şi îmbibat cu lichior se aşterne un strat de cremă, al doilea blat şi apoi al doilea strat de cremă se întinde cu lingura, pentru a forma moţurile.

Se dă la rece pentru 4 ore şi se serveşte presărat cu cacao.

Tort cu mascarpone

Tort_cu_mascarpone

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.