Tort cu iaurt, caise si ananas

Printeaza

Tort cu iaurt, caise si ananas din: făină, praf de copt, unt, oua, foi gelatină, compot de caise, iaurt, zahăr, coaja de lamaie, zeamă de lămâie, frisca, rondele de ananas din compot, mentă verde, fistic.

Tort_cu_iaurt_caise_si_ananas

Ingrediente:

  • 140 g făină
  • 1 vârf de cuţit praf de copt
  • 70 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 30 g zahăr

Pentru cremă şi decor:

  • 6 foi gelatină
  • 400 g compot de caise
  • 600 g iaurt
  • 60 g zahăr
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 2 ouă
  • 2 linguriţe zeamă de lămâie
  • 200 g frişcă
  • rondele de ananas din compot
  • câteva frunzuliţe de mentă verde
  • 1 linguriţă fistic pisat

Mod de preaprare:

Pentru blat, mixezi untul împreună cu zahărul şi gălbenuşul. Când zahărul s-a topit, adaugi făina cer­nută împreună cu praful de copt.

Intinzi aluatul într-o tavă de 28 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt. îl înţepi din loc în loc şi îl corija foc mediu, în cupto­rul preîncălzit, pentru 10-15 minute.

Pentru cremă, înmoi gelatina în apă cât să aco­pere foile. Scurgi caisele din compot şi le tai în cubuleţe.

Intr-un vas aşezat la bain-marie, amesteci gălbenuşurile, zahărul, coaja rasă şi zeama de lămâie şi cubuleţele de caise, până când se îngroaşă crema.

Iei vasul de pe sursa de căldură şi adaugi gelatina înmuiată, apoi omogenizezi. Baţi albuşurile spumă tare, la bain-marie. Amesteci deli­cat, într-un bol, iaurtul, crema cu gălbenuşuri şi spuma de albuşuri.

Torni crema peste blatul răcit. Păstrezi totul la rece pentru 1 oră. Inainte de a servi tortul, îl decorezi cu frişcă, rondele de ananas şi frunze de mentă.

Tort cu iaurt, caise si ananas

Tort_cu_iaurt_caise_si_ananas

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.