Tort cu crema de ciocolata si portocala

Printeaza

Tort cu crema de ciocolata si portocala din: oua, zahar, faina, cacao, esenta, praf de sare, frisca, smântână sau iaurt gras, zahăr pudră, gelatină,  zahăr vani­lat, lămâie, portocale, ciocolată de menaj, coajă rasă de lămâie şi de portocală.

 

Ingrediente pentru blat: Tort cu crema de ciocolata si portocala

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 125 g făină
  • 1 lingură de cacao
  • esenţă
  • un praf de sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 g frişcă
  • 500 g smântână sau iaurt gras
  • 300 g zahăr pudră
  • 30 g gelatină
  • 2 pliculeţe de zahăr vani­lat
  • 1 lămâie
  • 2 portocale
  • 200 g ciocolată de menaj dată prin râzătoare
  • 1 lingură de coajă rasă de lămâie şi de portocală

Ingrediente pentru sirop:

  • 200 ml apă
  • 6 linguri zahăr
  • esenţă

Mod de preparare:

Baţi bine albuşurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul turnat în ploa­ie.

Omogenizezi gălbenuşurile şi le adaugi în albuş, apoi adaugi şi esenţa şi făina ameste­cată cu praful de cacao.

Tapetezi cu hârtie de copt o formă şi coci blatul la foc potrivit. Laşi blatul să se răcească, apoi îl tai pe orizontal în 3 discuri.

Prepari siropul, dând în câteva clocote apa cu zahărul, iar la sfârşit adaugi şi esenţa.

Dai siropul deoparte şi-l laşi să se răcească. Mixezi frişca, apoi o amesteci cu smântână sau cu iaurtul, cu zahărul pudră şi cu cel vanilat.

Adaugi şi coaja rasă de lămâie şi de portocală, apoi adaugi şi gelatina topită la bain mărie, după ce a fost înmuiată în apă rece.

Compoziţia o împărţi în două părţi: în prima încorporezi sucul stors de la lămâie şi torni compoziţia într-o formă care va fi aisber­gul tortului. Dai tava la rece câteva ore să se întărească.

Cealaltă jumătate o amesteci cu sucul de portocale şi torni compoziţia în strat subţire pe fiecare disc, după ce acesta a fost însiropat.

Aşezi fiecare disc unul peste altul, într-o formă sau crăticioară în care ai pus nişte folie cu ajutorul căreia vei muta tortul mai uşor pe platou, iar restul de cremă rămas îl torni deasupra şi nivelezi uşor.

Deasupra, presari jumătate din ciocolata rasă şi ames­teci cu coaja rasă de portocală. Dai totul la rece câteva ore.

De preferat este să laşi tor­tul de seara până dimineaţa la frigider, să se închege bine.

După câteva ore, scoţi tortul din formă, îl aşezi pe platou şi torni cealaltă jumătate din ciocolată rasă şi topită.

Fixezi deasupra aisbergul, închegat separat. Ornezi deasupra cu mici pinguini (din ciocolată sau din zahăr).

Tai tortul în felii subţiri, după ce l-ai mai ţinut câteva minute la rece, pentru a se întări ciocolata de deasupra.

Tort cu crema de ciocolata si portocala

retete

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.