Tocanita moldoveneasca de ardei

Printeaza

Tocanita moldoveneasca de ardei din:

Ingrediente:Tocanita_moldoveneasca_de_ardei

  • 5 ardei graşi sau capia
  • 1 ceapă
  • 1-2 căţei de usturoi
  • frunze de pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1-2 linguri făină de mălai
  • 2 roşii rase

 

Mod de preparare:

Coci ardeii, îi tai bucăţi mai mici şi îi căleşti în puţin ulei. Pui şi ceapa, usturoiul, sare şi piper şi mai laşi la călit 10 minute.

Adaugi cele 2 roşii date pe râzătoare şi frunzele de pătrunjel. Amesteci uşor şi pui 1 cană de apă caldă. După ce s-au călit bine, într-o farfurie pui cele 2 linguri de mălai, îl dizolvi cu puţină apă rece şi torni compoziţia peste tocăniţa de ardei.

Laşi să fiarbă 10 minute şi amesteci. Trebuie să iasă ca o ciulama mai subţire.

Tocăniţa o poţi consuma ca atare sau alături de chifteluţe, cârnaţi prăjiţi sau carne friptă şi cu o salată şi o mămăliguţă.

 

Tocanita moldoveneasca de ardei

Tocanita_moldoveneasca_de_ardei

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.