Telina cu sos de ciuperci

Printeaza

Telina cu sos de ciuperci din: telina, bulion, vin, patrunjel, ceapa, faina, margarina, ciuperci, sare.

Ingrediente:Telina cu sos de ciuperci

  • 3-4 ţeline
  • 1 pahar de bulion de roşii
  • 1/2 pahar de vin alb
  • pătrunjel verde tocat
  • 1 ceapă mare
  • 1 lingură de făină
  • 2 linguri margarină
  • 1/2 kg ciuperci
  • sare

 

Mod de preparare:

Ţelina se curăţă, se spălă, se taie felii, care se fierb în apă cu sare la foc mic.

Sosul se prepară astfel: 1 lingură de margari­nă se topeşte într-o cratiţă, apoi se adaugă cea­pa tocată şi se lasă la foc mic să se înmoaie bine.

Se pune şi făina, se amestecă şi se lasă pe foc până devine aurie. Se adaugă vinul, bulionul de roşii, pătrunjelul tocat şi se lasă să fiarbă la foc mic..

Ciupercile tăiate mărunt se călesc într-o lingu­ră de margarină şi se amestecă în sos. Se aşază ţelina pe un platou şi deasupra se toarnă sosul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.