Tartelete cu fructe de padure

Printeaza

O reteta de tartelete cu fructe de padure din: faina, zahar tos, praf de copt, sare de mare, unt, ou, apa, lapte, faina, extract de vanilie, iaurt, fructe de padure si frunze de menta.

Ingrediente:Tartelete cu fructe de padure

aluat:

  • 1 ceasca faina
  • 4 linguri zahar tos
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare de mare
  • 3 linguri unt nesarat, taiat in bucati
  • 1 ou mare
  • 1 lingura apa rece

crema:

  • 1 cana lapte
  • 1/4 ceasca zahar tos
  • 3 linguri faina
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 linguri unt nesarat, la temperatura camerei
  • 150-200 ml iaurt

garnitura:

  • amestec de fructe de padure: zmeura, afine, mure, capsuni etc
  • frunze de menta pentru ornat

 

Mod de preparare:

Aluatul se poate prepara şi cu câteva zile înain¬te şi se ţine la frigider. Puneţi toate ingredientele uscate într-un bol şi amestecaţi-le puţin. Adăugaţi untul, ouăle şi eventual, puţină apă. Amestecaţi bine, acoperiţi aluatul cu folie şi puneţi-l la rece pentru mai multe ore.

Scoateţi aluatul din frigider, întindeţi-l într-o foaie cu grosimea de 0,5 cm, decupaţi din el rondele potrivite pentru tăviţele pe care le aveţi. Ungeţi tăviţele cu ulei şi tapetaţi-le cu rondele de aluat. Apăsaţi aluatul pentru a lua forma tăviţei, decupaţi cu un cuţit aluatul de prisos.

Puneţi tăviţele astfel pregătite la rece până în momentul coacerii. Pentru cremă, amestecaţi laptele şi jumătate din zahăr, într-un vas pus la foc mediu. In alt vas, amestecaţi restul de zahăr şi făina. Când amestecul este omogen, adăugaţi treptat ouăle bătute şi amestecul de lapte cu zahăr. Amestecaţi bine pentru omogenizare şi puneţi vasul la bain-marie.

Amestecaţi încontinuu, fără a lăsa să clocotească amestecul. Când crema s-a îngroşat suficient, luaţi vasul de pe foc, mai amestecaţi de câteva ori, apoi lăsaţi -o la răcit. Când este aproape rece, adăugaţi untul şi iaurtul şi amestecaţi iar energic.

Pentru asamblare, coaceţi foile de tartelete, lăsaţi-le la răcit. Umpleţi-le cu crema rece, ornaţi cu fructe, frunze de mentă sau flori co¬mestibile. Ţineţi tarteletele la frigider până în momentul servirii.

Tartelete cu fructe de padure

Tartelete cu fructe de padure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.