Tartelete cu aspic de caise

Printeaza

O reteta delicioasa de tartelete cu aspic de caise din: biscuiti uscati, miere, caise, suc de mere, gelatina, lamaie si capsuni.

Ingrediente:Tartelete cu aspic de caise

  • 1 50 g biscuiţi uscaţi
  • 1 lingură miere

pentru aspic:

  • 4 caise
  • 1 pahar suc de mere strecurat
  • 1 lingură gelatină granule
  • 1/2 lămâie

pentru decor:

  • căpşuni

 

Mod de preparare:

Spală caisele, scoate-le sâmburii, taie-le bucăţi şi amestecă-le cu si­ropul de mere. Pasează-le, toarnă compoziţia într-o caserolă şi pune-o în frigider. Zdrobeşte biscuiţii (nu foarte mărunt) şi toarnă peste ei mierea diluată cu 2 linguri de apă.

Amestecă bine, umple cu această compoziţie 4 forme rotunde unse cu puţin ulei sau apă şi pune-le o oră în frigider. Când compoziţia de biscuiţi s-a întărit, îndepărtează formele. Decupează rondele din aspicul de caise şi aşază-le peste discurile de biscuiţi cu miere. Decorează cu bucăţele de căpşuni şi serveşte.

Poţi prepara tarteletele folosind pricomig- dale şi, în loc de miere, sirop de arţar. De asemenea, poţi înlocui caisele, pentru aspic cu cireşe, căpşuni, struguri sau cu orice alte fructe de sezon.

Tartelete cu aspic de caise

Tartelete cu aspic de caise

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.