Tarta cu spanac si tofu
PrinteazaRetete de post: Tarta cu spanac si tofu din: faina integrala, sare, margarina, apa rece, spanac, ulei, ceapa, ciuperci, togu, marar, patrunjel si seminte de floarea soarelui.
blat:
- 225 g faina integrala
- sare
- 115 g margarina de la frigider
- circa 2 linguri apa rece
umplutura:
- 450 g spanac proaspa oparit si tocat
- 2 linguri ulei
- 2 cepe
- 115 g cuperci taiate felii
- 340 g tofu
- cate 1 lingura marar toata si patrunjel
- 2 linguri seminte de floarea soarelui
Mod de preparare:
Blat: Se cerne făina şi se adaugă sare şi cuburi de margarjnă rece; se frământă un aluat sfărâmicios cu vârfurile degetelor reci. Se adaugă câte puţină apă rece şi se frământă până când se obţine un aluat omogen; se acoperă cu folie şi se dă la frigider 30 min.
Se căleşte ceapa; se adaugă ciupercile. Se pasează tofu la blender, se adaugă verdeaţa, sare şi piper. Se înglobează amestecul de ciuperci şi spanacul. Se întinde o foaie de aluat pe planşeta presărată cu făină; se aşază în formă, iar deasupra se pune umplutura; se nivelează şi se presară seminţe.
Se coace 30 min. în cuptorul încins la 190 °C. Se serveşte fierbinte.
Tarta cu spanac si tofu
Pofta buna!