Tarta cu spanac si tofu

Printeaza

Retete de post: Tarta cu spanac si tofu din: faina integrala, sare, margarina, apa rece, spanac, ulei, ceapa, ciuperci, togu, marar, patrunjel si seminte de floarea soarelui.

Ingrediente:Tarta_cu_spanac_si_tofu

blat:

  • 225 g faina integrala
  • sare
  • 115 g margarina de la frigider
  • circa 2 linguri apa rece

umplutura:

  • 450 g spanac proaspa oparit si tocat
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 115 g cuperci taiate felii
  • 340 g tofu
  • cate 1 lingura marar toata si patrunjel
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Blat: Se cerne făina şi se adaugă sare şi cuburi de margarjnă rece; se frământă un aluat sfărâmicios cu vârfurile degetelor reci. Se adaugă câte puţină apă rece şi se frământă până când se obţine un aluat omogen; se acoperă cu folie şi se dă la frigider 30 min.

Se căleşte ceapa; se adaugă ciupercile. Se pasează tofu la blender, se adaugă verdeaţa, sare şi piper. Se înglobează amestecul de ciuperci şi spanacul. Se întin­de o foaie de aluat pe planşeta presărată cu făină; se aşază în formă, iar deasupra se pune umplutura; se nivelează şi se presară seminţe.

Se coace 30 min. în cuptorul încins la 190 °C. Se serveşte fierbinte.

Tarta cu spanac si tofu

Tarta_cu_spanac_si_tofu

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.