Tartă cu mălai si şuncă

Printeaza

Tartă cu mălai si şuncă din: faina, malai, lapte, drojdie, rosii cherry, praz, branza de vaci, masline, sunca, usturoi, oua, parmezan, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Tarta_cu_malai_si_sunca

  • 250 g faina
  • 150 g malai
  • 250 ml lapte dulce
  • 20 g drojdie
  • 200 g rosii cherry
  • un fir praz
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g masline feliate
  • 300 g sunca
  • 3 catei de usturoi
  • 3 oua
  • 50 g parmezan
  • o lingurita cu cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Laptele dulce se încălzeşte şi se amestecă cu drojdia până se dizolvă. Se adaugă făină cât să rezulte un aluat lichid şi se lasă să dospească zece minute. Restul de făină şi mălaiul se cern într-un vas mai mare, se toarnă deasupra drojdia dizolvată, jumătate de linguriţă cu sare, puţin piper şi se frământă până se obţine un aluat omogen.

Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la cald până îşi dublează volumul. Brânza de vaci se amestecă cu prazul tocat mărunt sau tăiat rondele subţiri şi măslinele feliate.

Se presară parmezanul ras şi usturoiul pisat, se adaugă cimbrul şi ouăle. Se condimentează după gust, se întinde aluatul într-o tavă presărată cu făină şi se unge cu amestecul de brânză.

Se aşază din loc în loc jumătăţi de roşii, se presară şunca tăiată bucăţele şi se introduce în cuptorul încins circa 30-45 de minute. Ca sa aiba un gust mai bun, sunca se prajeste intr-o tigaie fara ulei.

Tartă cu mălai si şuncă

Tarta_cu_malai_si_sunca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.