Tarta cu mac si caise

Printeaza

Tarta cu mac si caise din: faina, sare, unt, zahar, galbenusuri, oua, branza de vaci, budinca de vanilie, praf de copt, coaja de lamaie, albusuri, mac, caise.

Ingrediente:Tarta_cu_mac_si_caise

blat:

  • 250 g faina
  • 1 raf de sare
  • 125 g unt
  • 75 g zahar
  • 2 galbenusuri

umplutura:

  • 120 g unt
  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 1 kg branza de vaci
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 2 albusuri
  • 250 g mac
  • 14 jumatati de caise (compot)

 

Mod de preparare:

Se frământă cu mixerul un aluat din făină, sare, unt, zahăr, gălbenuşuri şi 2-3 linguri apă rece; se continuă frământatul cu mâinile; se dă la frigider 30 min.

Apoi se întinde o foaie de aluat pe planşeta tapetată cu făină şi se aşază într-o formă de tort (0 26 cm) unsă, ridicând o margine înaltă; se dă la frigider. Se încinge cuptorul la 200°C.

Se amestecă untul cu zahăr; se înglobează ouăle, brânza de vaci, praful de budincă, praful de copt, coaja de lămâie şi sarea.

Se pun deoparte 5 linguri din acest amestec; 2/3 din restul se aşază pe blat.

In treimea rămasă se înglobează macul, şi apoi albuşurile bătute. Se aşază peste brânză şi se acoperă cu cele 5 linguri de brânză puse deoparte.

Se coace 1 oră şi se lasă să se răcească. Se aşază deasupra caisele.

Tarta cu mac si caise

Tarta_cu_mac_si_caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.