Tarta cu dovlecei si smantana

Printeaza

Tarta cu dovlecei si smantana din: dovlecei, ulei, ou, lapte, smantana, branza, sare, piper, foi de placinta, unt.

Ingrediente:Tarta cu dovlecei si smantana

  • 3 dovlecei medii
  • ulei
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 100 g smântână
  • 250 g brânză
  • sare
  • piper
  • 5 foi plăcintă
  • unt

 

Mod de preparare:

Cureţi şi feliezi doi dovlecei, apoi îi sotezi în puţin ulei. Ii dai deoparte si-i lasi la răcorit.

Separat, baţi oul şi-l amesteci cu laptele, brânza şi smântână. Adaugi puţină sare, un pic de piper şi pui compoziţia peste dovlecei.

Intinzi aluatul într-o tavă rotundă, unsă cu unt, având grijă să îmbraci şi marginile. Torni amestecul de dovlecei şi-l aşezi în strat uniform. Tai în rondele dovlecelul rămas.

Acoperi tarta cu felii de dovlecel, pui puţin unt din locîn loc şi o dai la cuptor 25 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.