Tarta cu cafea si aroma de vanilie

Printeaza

Tarta cu cafea si aroma de vanilie din: faina, amidon, unt, zahar pudra, sare, ou, apa, zahar vanilat, lapte, cafea, amidon, zahar, galben, zahar vanilat, ciocolata neagra.

Ingrediente:Tarta cu cafea si aroma de vanilie

aluatul:

  • 250 g faina
  • 25 g amidon
  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 30 ml apa foarte rece
  • zahar vanilat

crema:

  • 500 ml lapte
  • 100 ml cafea tare
  • 40 g amidon
  • 75 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • zahar vanilat
  • 50-60 g de ciocolata neagra

 

Mod de preparare:

Taiati cubuleţe untul rece ţinut la frigider şi puneţi peste făina cernuta. Amestecaţi ingredientele.

Adăugaţi zahărul pudră şi zahărul vanilat şi amestecaţi. Bateţi oul cu un praf de sare şi 30ml apă foar­te rece şi apoi incorporati în compoziţia de unt şi făină, amestecând din nou. Inveliti aluatul în folie, dati la frigider până a doua zi, apoi intindeţi din aluat o foaie puţin mai mare decât forma de tarte, puneţi foaia în formă şi presaţi pe margine foaia, apoi înţepaţi cu o furculiţă din loc în loc. Puneţi hârtie de copt peste blat şi coaceţi foaia timp de 20 minute, apoi eliminaţi hartia de copt şi mai dati tava în cuptor încă 10 minute, după care scoateţi din cuptor şi lăsaţi-o la răcit.

Pentru cremă, puneţi la foc laptele şi ca­feaua. Separat, amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat şi amidonul. Incorporati treptat acest amestec în vasul cu lapte şi ca­fea, amestecaţi încontinuu şi lăsaţi să fiarbă 1-2 minute.

Lăsaţi crema să se răcească, amestecaţi din când în când, apoi turnaţi peste blatul copt, uniformizati şi lăsaţi la răcit. Topiţi la bain mărie 60g ciocolată, puneţi într-un poş şi decorati. Lăsaţi tarta la rece înainte de servire.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.