Tartă de cacao cu aromă de migdale

Printeaza

O reteta de tarta de cacao cu aroma de migdale din: zahar, cacao neagra, faina, oua, amidon, esenta de vanilie, esenta de migdale, sare si cacao.

Ingrediente:Tartă de cacao cu aromă de migdale

  • 100 g zahăr
  • 75 g cacao neagră
  • 50 g faină albă
  • 4 ouă
  • 15 g amidon
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1 linguriţă esenţă de migdale
  • sare

pentru decor:

  • cacao cernută

 

Mod de preparare:

Freacă într-un castron gălbenuşurile cu zahărul până la obţinerea unei creme ca­tifelate de culoare galbenă. Cerne deasupra faina, cacaua, amidonul şi toarnă esenţele de vanilie şi migdale.

Amestecă totul până se omogenizează. Pune peste albuşuri un praf de sare şi bate-le spumă tare, apoi încorporează-le în compoziţia obţinută, cu mişcări uşoare, de jos în sus.

Toarnă compoziţia într-o formă rotun­dă îmbrăcată cu hârtie de copt şi coace-o 35 de minute la 190° C. Scoate tarta din formă şi presar-o cu cacao cernută.

Serveşte-o călduţă, alături de cremă de vanilie sau frişcă, după gust.

Tartă de cacao cu aromă de migdale

Tartă de cacao cu aromă de migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.