Tartă cu brânză feta, ceapă roşie şi măsline

Printeaza

O reteta de tarta cu branza feta, ceapa rosie si masline din: unt, ceapa rosie, zahar brun, otet balsamic, faina, aluat, branza feta, masline, ulei de masline extravirgin, busuioc, salata, sare si piper.

Ingrediente:Tartă cu brânză feta, ceapă roşie şi măsline

  • 25g unt
  • 2 cepe roşii mari, tăiate solzişori
  • 10 g zahăr brun
  • 10 ml oţet balsamic
  • 30 g făină, pentru pudrat
  • 450 g aluat foitaj congelat
  • 100 g brânză Feta tăiată cubuleţe
  • 175 g măsline negre tocate
  • 20 ml ulei de măsline extravirgin
  • 50 g frunze de busuioc tocate, pentru decor
  • 0 salată verde, pentru servit
  • sare,
  • piper

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la treapta IV-V (180° – 200° C). Incinge untul într-o cratiţă, apoi adaugă ceapa. Presară sare, piper şi căleşte ceapa cam 10 minute, la foc mic, până se înmoaie. Adaugă zahărul şi oţetul balsamic şi mai las-o încă 5 minute să se caramelizeze. Las-o la răcit.

Intinde foaia de aluat într-o tavă dreptunghiulară, pe care ai tapetat-o cu făină. Adaugă ceapa călită, brânza Feta şi măslinele.

Toarnă şi uleiul de măsline. Las-o la cuptor 15-20 de minute, până aluatul devine auriu şi crocant. Presară frunzele de busuioc. Serveşte cu salată verde.

Tartă cu brânză feta, ceapă roşie şi măsline

Tartă cu brânză feta, ceapă roşie şi măsline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.