Tarta cu ardei si masline

Printeaza

Tarta cu ardei si masline din: faina, unt, ou, sare, apa, lapte, ceapa, ulei, ardei, branza, masline, piper, rosii,

Ingrediente:Tarta cu ardei si masline

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 1 vârf cutit de sare
  • 50 ml apă sau lapte rece

Pentru umplutură:

  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 ardei graşi verzi
  • 100 g brânză
  • 2 ouă
  • 1 mână măsline verzi fără sâmburi
  • piper
  • 2 roşii
  • 100 g caşcaval
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci făina cu untul, adaugi oul bătut, sarea şi, treptat, apa sau laptele. îl laşi la rece 30 de minute.

Pentru umplutură, tai ceapa julien şi o căleşti într-o lingură de ulei. Adaugi ardeii tăiaţi fâşii şi-i sotezi uşor. Dai totul deoparte, la răcorit.

Separat, amesteci brânza rasă cu ouăle, apoi cu legumele răcite, măslinele tăiate, puţin piper şi roşiile rondele. Intinzi aluatul în tavă, astfel încât să acopere şi marginile.

Il înţepi din loc în loc cu o furculiţă, apoi adaugi umplutura, nivelezi şi presari caşcavalul ras. Dai tarta la cuptor până se rumeneşte, apoi o presari cu frunze de busuioc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.