Taitei Thai

Printeaza

O reteta delicioasa de taitei thai din: taitei de orez, piept de pui, creveti, oua, tofu, ulei, usturoi, ardei iute, zahar brun, sos peste, otet, muguri de soia, ceapa verde, lamaie si caju.

Ingrediente:Taitei Thai

  • 750 g tăieţei de orez
  • 125 g piept de pui
  • 4 creveţi
  • 2 ouă
  • 85 g tofu
  • 125 ml ulei
  • 2 căţei usturoi
  • 2 ardei iuţi roşii
  • 4 linguriţe zahăr brun
  • 4 linguriţe sos peşte
  • 2 linguriţe oţet
  • 125 g muguri de soia
  • 85  g ceapă verde
  • o lămâie
  • 2 linguri caju

 

Mod de preparare:

Se înmoaie câteva minute tăieţeii în apă caldă. In ulei încins, la wok, se călesc la foc mare ceapa verde, usturoiul şi ardeii iuţi, toate tocate, apoi se adaugă puiul bucăţele şi se prăjeşte.

Se pun şi tofu mărunţit, creveţii, apoi ouăle bătute. Se amestecă. Se adaugă zahărul, sosul de peşte şi oţetul, apoi tăieţeii de orez, bine scurşi. La sfârşit, se adaugă partea verde de la ceapă, tocată, şi mugurii de soia.

Se acoperă wokul şi se mai ţine pe foc 1 -2 minute. Pe farfurie, se ornează cu felii de lămâie, ardei iute, caju prăjit şi ceapă verde.

Taitei Thai

Taitei Thai

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.