Supa rece de castraveti, menta si busuioc

Printeaza

O reteta de supa rece de castraveti, menta si busuioc din: iaurt natural, apa, busuioc, menta, castravete, ceapa verde, zeama de lamaie, sos iute si sare.

Ingrediente:Supa rece de castraveti, menta si busuioc

  • 400 ml iaurt natural
  • o cana de apa
  • o legatura de busuioc
  • o legatura de menta
  • un castravete mare
  • doua fire de ceapa verde
  • o lingura de zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita de sos iute
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curata castravetele de coaja, se taie in bucati, i se scoate miezul plin de seminte. Intr-un blender se pun apoi iaurtul, menta, busuiocul, ceapa verde tocata marunt si cana de apa.

Plus castravetele, sub forma de cubulete – se pastreaza insa cateva felii pentru la final. Amesteca totul bine, insa nu pana se obtine o crema, ci pana cand ingredientele se sfaramiteaza in bucati mai mici.

Se asezoneaza apoi cu zeama de lamaie si cu sosul iute, plus sare. Se pastreaza la rece apoi timp de 2-3 ore si se serveste cu cateva felii de castravete pe deasupra. Reteta preluata de aici.

Supa rece de castraveti, menta si busuioc

Supa rece de castraveti, menta si busuioc

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.