Supa de dovleac

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de dovleac din: pulpa de dovleac, sare, piper, morcov, telina, praz, unt, vin, supa de legume, smantana si patrunjel.

Ingrediente:Supa de dovleac

  • 500 g pulpă de dovleac
  • sare
  • piper
  • 1 morcov
  • 50 g ţelină
  • 1 fir praz
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 600 ml supă de legume
  • 200 ml smântână
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se taie cuburi pulpa de dovleac. Prazul se taie rondele. Morcovul şi ţelina se taie cuburi. Dovleacul, morcovii, ţelina şi rondelele de praz se călesc în unt.

Se stinge cu vin şi se completează cu supă de legume; se dă în clocot şi apoi se fierbe timp de 4 min. la foc moale.

Se pasează supa şi se înglobează jumătate din cantitatea de smântână. Se sărează şi se piperează după gust.

Se repartizează supa în boluri, apoi se garniseşte cu restul de smântână şi cu pătrunjel tocat.

Supa de dovleac

Supa de dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.