Supă de orez şi cartofi

Printeaza

O reteta de supa de orez cu cartofi si parmezan din: orez, cartofi, apa, usturoi, salvie, concentrat de carne, ulei de masline extravirgin, parmezan si sos de rosii.

Ingrediente:Supă de orez şi cartofi

  • 150 g orez
  • 2 cartofi
  • 1 1 apă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 frunze de salvie
  • 1 cub concentrat de carne
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură parmezan ras
  • 1 lingură sos de roşii

 

Mod de preparare:

Curăţă cartofii de coajă şi spală-i bine, apoi taie-i bucăţi mici. Curăţă usturoiul. Pune într-un castron de sticlă uleiul de măsline, usturoiul şi salvia şi dă-le 5 minute la cuptor.

Când usturoiul s-a călit, scoate-l împreună cu frunzele de salvie. Pune în castron cartofii, ţine-i 5 minute în cup­torul reglat pe funcţiunea grill, apoi adaugă pasta de roşii, concentratul de carne şi amestecă cu grijă.

Adaugă apa fierbinte şi lasă să fiarbă 10 minute la 850 W. Pune orezul spălat bine şi fierbe-1 circa 20 de mi­nute la 850 W.

Când este gata, presară supa cu parmezan. Acoperă vasul şi lasă supa 5 minute să se odihnească înainte de a o servi.

Variante: In locul orezului se pot folosi paste scurte speciale pentru supă. Poţi reduce sau mări timpul de fierbere a cartofilor, în funcţie de gust şi preferinţe (dacă-i vrei bucăţi întregi sau sfărâmaţi).

Supă de orez şi cartofi

Supă de orez şi cartofi

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Supa asta pare simpla

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.