Supă-cremă de dovleac copt cu usturoi

Printeaza

Supă-cremă de dovleac copt cu usturoi din: dovleac, morcovi, smantana, usturoi, unt, supa de legume, ceapa, sare si piper.

Ingrediente:Supa_crema_de_dovleac_copt_cu_usturoi

  • 500 g dovleac
  • 4 morcovi
  • 4 linguri smantana
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri de unt
  • 2 l supa de legume
  • 1 ceapa
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleacul de coajă şi sâmburi, apoi îl tai cubuleţe mici. Tai mărunt ceapa şi o căleşti în untul încins.

Când ceapa devine aurie, pui şi dovleacul şi le căleşti împreună 5-10 minute. Adaugi apoi supa de legume şi le laşi să fiarbă o jumătate de oră, până când dovleacul e moale.

Ungi usturoiul cu tot cu coajă cu puţin ulei de măsline şi îl pui într-o tavă la cuptor pentru .15 minute.

Strecori dovleacul şi îl dai prin blender, împreună cu usturoiul curăţat de coajă. Nu pui toată supa în care a fiert, ci adaugi puţin câte puţin, până când obţii consistenţa dorită.

Pui din nou supa în oală, o dai pe foc şi adaugi smântână, condimentezi cu sare şi piper după gust şi laşi 2-3 minute. Garniseşti supa- cremă cu smântână sau iaurt si busuioc verde.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.