Supa a la Provence
PrinteazaSupa a la Provence
Ingrediente:
- 800 g bob
- 3 felii de paine
- 5 I de supa de legume (zeama)
- 1 ceapa
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 catei de usturoi
- 2 ramuri de cimbru
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune apa la fiert intr-o cratita. Cand da in clocot adauga cele 800 g de bob si lasa un minut. Scurge-le si pune-le in apa rece. Curata-le coaja.
Curata ceapa si tai-o. Pune uleiul pe foc si adauga ceapa taiata, apoi bobul si amesteca. Lasa pe foc un minut. Apoi sareaza, pipereaza si adauga supa.
Lasa-l sa fiarba si apoi stinge focul la o cantitate mica de bob cu o sita. Amesteca restul cu supa de legume si lasa-l pe foc moale. Adauga cimbrul si foile de dafin si bobul pastrat.
Da inca o data in fiert, amestecand din timp in timp. In acest timp pune la prajit cateva felii de paine si apoi freaca-le cu un catei de usturoi taiat in doua.
Taie apoi feliile de paine in crutoane. Pune supa in boluri, adauga crutoanele si serveste-o imediat.
Supa a la Provence
Pofta buna!
Imi dai si mie din supa asta?