Supa a la Provence

Printeaza

Supa a la Provence

Supa a la Provence

Ingrediente:

  • 800 g bob
  • 3 felii de paine
  • 5 I de supa de legume (zeama)
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 catei de usturoi
  • 2 ramuri de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune apa la fiert intr-o cratita. Cand da in clocot adauga cele 800 g de bob si lasa un minut. Scurge-le si pune-le in apa rece. Curata-le coaja.

Curata ceapa si tai-o. Pune uleiul pe foc si adauga ceapa taiata, apoi bobul si amesteca. Lasa pe foc un minut. Apoi sareaza, pipereaza si adauga supa.

Lasa-l sa fiarba si apoi stinge focul la o cantitate mica de bob cu o sita. Amesteca res­tul cu supa de legume si lasa-l pe foc moale. Adauga cimbrul si foile de dafin si bobul pastrat.

Da inca o data in fiert, amestecand din timp in timp. In acest timp pune la prajit cateva felii de paine si apoi freaca-le cu un catei de usturoi taiat in doua.

Taie apoi feliile de paine in crutoane. Pune supa in boluri, adauga crutoanele si serveste-o imediat.

Supa a la Provence

Supa a la Provence1.jpg    Supa a la Provence2.jpg    Supa a la Provence3.jpg

Supa a la Provence4.jpg    Supa a la Provence5.jpg    Supa a la Provence.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi dai si mie din supa asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.