Sufleu de legume

Printeaza

 

O reteta delicioasa de sufleu de legume din: cartofi, morcovi, conopida, fasole verde, telina, ulei, faina, oua, lapte si smantana.Sufleu de legume

Ingrediente:

  • 1/2 kg cartofi
  • 1/2 kg morcovi
  • 1/2 conopidă
  • 1 mână de fasole verde
  • 1 ţelină mică
  • 100 ml ulei
  • 50 g făină
  • 3 ouă
  • 1/2 I lapte
  • 200 g smântână

 

 

Mod de preparare:

Cureţi carto­fii, morcovii şi ţelina, le toci mărunt şi pui să fiarbă bine. Din făină, lapte şi ulei, pre­găteşti un sos alb. Amesteci legumele fierte cu sosul şi omogenizezi foarte bine.

Pui totul într-un vas uns cu ulei, torni deasupra ouăle bătute şi pui la cuptor să fiarbă pe baie de aburi. Serveşti sufleul cald, ornat cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.