Stufat cu mazare si ciuperci

Printeaza

Stufat cu mazare si ciuperci

Ingrediente:Stufat cu mazare si ciuperci

  • 1 kg mazăre păstăi
  • 200 g ciuperci proaspete (sau 100 g ciuperci din conservă)
  • 15 fire de usturoi verde
  • 18 fire de ceapă verde
  • 3 roşii medii
  • 4 ouă fierte tari
  • 5-6 ardei graşi
  • 7- 8 linguri ulei
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • 200 g franzelă pentru crutoane

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele, le speli, apoi tai ceapa verde şi usturoiul în bucăţi de 3-4 cm lungime, roşiile şi ciupercile le tai felii şi ardeii inele. Desfaci şi boabele de mazăre din păstăi, le speli şi le pui la fiert pentru 5 minute în apă clocotită cu sare, apoi le strecori bine.

Pui apoi într-o cratiţă cu ulei mazărea opărită, ceapa, usturoiul, ardeii, ciupercile şi 300 – 400 ml apă sau supă preparată cu un cub concentrat de condiment. Dai mâncarea la cuptor, la foc moderat până scade zeama.

Când legumele s-au înmuiat, adaugi roşiile, potriveşti gustul de sare şi piper şi mai dai la cuptor pentru încă 15 minute. Când e gata presari mărarul tocat şi laşi mâficarea deoparte. Tai apoi feliile de pâine bucăţele şi le ţii la cuptor 10-15 minute. Serveşti mâncarea caldă, cu crutoane alături. E delicioasă!

Stufat cu mazare si ciuperci

Stufat cu mazare si ciuperci

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Ce tip de carne sa adaug eu la reteta asta? Ceva sugestii?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.