Stufat Kashmir

Printeaza

Kashmir, o regiune situată la graniţa dintre Pakistan şi India, este atât de diferită de ambele ţări, încât autorii cărţilor de bucate îi acordă o atenţie specială.

Este o regiune deosebit de fertilă, din care provin diverse produse devenite legendare, unele dintre ele nefiind disponibile în alte părţi ale lumii.

Stufatul de miel este doar una dintre mâncărurile interesante ce provin din Kashmir. De obicei acest fel de mâncare face parte din tradiţionalul Wazwan, un festin de proporţii uimitoare, cu ocazia căruia se prepară până la 36 de mâncăruri.

Reţeta stufatului de miel Kashmiri necesită o lungă listă de ingrediente, în special condimente, dintre care curcuma, chimionul turcesc, ghimbirul, usturoiul, coriandrul şi scorţişoara, des folosite în bucătăria specifică regiunii.

Stufatul constă dintr-un amestec de carne de miel tăiată în cuburi, cartofi, roşii, mazăre şi nuci caju măcinate, din care s-a preparat în prealabil o pastă.

Iuţeala amestecului de condimente este oarecum atenuată prin adăugarea iaurtului, care contribuie, la rândul său, la consistenţa cremoasă a stufatului.

 

Stufat Kashmir

Stufat Kashmir

 

 

 

 

 

 

 


Poate te intereseaza si:

Stufat de miel cu usturoi

Stufat de miel cu usturoi din: coaste de miel, ceapa, usturoi, bulion, ulei, sare, verdeata. Ingrediente: un kg coaste de miel şi gât 10 legături ceapă verde 10 legături usturoi verde 2 linguri bulion o ceapă uscată 4 linguri ulei sare verdeaţă, după gust   Mod de preparare: Se toacă mai mare ceapa verde şi usturoiul […]

Stufat Kashmir

Stufat de miel cu ceapa verde si marar

Stufat de miel cu ceapa verde si marar din: carne de miel, ceapa, faina, marar, ulei, usturoi, bulion, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 ceapă uscată medie 1 linguriţă făină 1 legătură mărar 4-5 linguri ulei 4 legături ceapă verde 4 legături usturoi verde 1 lingură bulion 2 linguri oţet din […]

Stufat de usturoi verde

Stufat de usturoi verde

Stufat de usturoi verde din: usturoi verde, untdelemn, sare, marar, patrunjel, faina, bulion. Ingrediente: 15-20 fire usturoi verde 4 linguri untdelemn sare o lingură mărar tocat o linguriţă pătrunjel o lingură făină un pahar bulion de roşii   Mod de preparare: Usturoiul, curăţat de una-două frunze, se opăreşte in apă clocotită cu puţină sare. Se […]

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.