Retete de Paste: Stufat de miel
PrinteazaStufat de miel din: pulpa de miel sau coaste, ceapa verde, ceapa, bulion, usturoi verde, spanac, marar, sare, piper, oregano, ulei, apa.
- 1 kg pulpă de miel sau coaste
- 2 legături de ceapă verde
- 2 cepe
- 1 sticlă bulion
- 1 legătură usturoi verde
- 1/2 kg spanac
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
- oregano
- 50 ml ulei
- 1 cană apă
Mod de preparare:
Cureţi cu atenţie carnea de miel, o speli şi o tai în porţii potrivite.
Foloseşti o oală teflonată sau un tuci, pentru a prăji timp de 10 minute carnea de miel, în 50 ml ulei. Adaugi o cană cu apă şi laşi să fiarbă carnea la foc mic, punând un capac pe oală. Când este aproape fiartă, tai ceapa, ceapa verde, usturoiul verde şi spanacul, la lungime de 2 cm şi le căleşti împreună cu carnea.
Adaugi conţinutul unei sticle de bulion şi laşi să mai fiarbă 10-15 minute. La final, potriveşti gustul de sare, piper, apoi presari şi mărarul fin tocat, iar opţional pui oregano uscat. Serveşti stufatul cald, asortat cu mămăliguţă şi cu murături asortate.
Pofta buna!