Stea cu urda si capsuni

Printeaza

Stea cu urda si capsuni din: biscuiti, unt, oua, urda, zahar pudra, zahar vanilat, lamaie, gelatina, frisca, capsuni.

Ingrediente: Stea cu urda si capsuni

  • 150 g biscuiţi
  • 100 g unt
  • 3 ouă
  • 350 g urdă
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lămâie
  • 1 plic gelatină
  • 200 ml frişcă
  • 400 g căpşuni

 

Mod de preparare:

Sfărâmi biscuiţii şi-i amesteci cu untul moale, apoi întinzi compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie de copt, o tasezi bine şi o dai la frigider. Freci apoi gălbenuşurile cu 100 g zahăr şi vanilie, încorporezi urda fărâmiţată, coaja rasă şi zeama de vanilie şi gelati­na topită după instrucţiunile de pe plic.

Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, le amesteci cu frişcă bătută şi încorporezi totul în crema de urdă. întinzi jumătate din cremă în formă, aşezi căpşunile spălate, tăiate în jumătate şi pui crema rămasă pentru 6 ore şi când e gata îl scoţi din formă şi-l decorezi cu frişcă şi căpşuni.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.