Spaghete cu morcovi si rosii

Printeaza

O reteta simpla si absolut delicioasa de spaghete cu morcovi si rosii din: spaghete, sare, rosii, morcovi, usturoi, ulei de masline, piper si parmezan.

Ingrediente:Spaghete cu morcovi si rosii

  • 500 g de spaghete
  • sare
  • 4 roşii
  • 3 morcovi
  • 1 arpagic
  • 1 căţel de usturoi
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • piper
  • 75 g de parmezan ras

 

Mod de preparare:

Fierbeţi paste­le în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe amba­laj. Spălaţi roşiile, tăiaţi-le în patru, apoi tăiaţi-le cubule­ţe. Curăţaţi morcovii, tăiaţi-i pe lung, apoi beţigaşe.

Cu­răţaţi şi tăiaţi cubuleţe arpa­gicul şi usturoiul. Opăriţi morcovii în apă cu sare cca. 1 minut, turnaţi apă rece peste ei şi lăsaţi-i şă se scurgă. Incingeţi 2 linguri de ulei de măsline într-un vas. Scurgeţi pastele şi căliţi-le.

Condimentaţi-le cu sare şi piper. Căliţi usturoiul şi ar­pagicul în uleiul rămas. Adăugaţi roşiile şi morcovii şi căliţi cca. 3 minute. Condimentaţi legumele cu sare şi piper. Amestecaţi-le cu pastele şi aşezaţi-le pe farfurii. Presăraţi cu parme­zan proaspăt şi ornaţi după cum doriţi, eventual cu puţină verdeaţă.

Această mâncare poate fi aromată cu praf de muştar, curcuma sau coriandru măcinat. Astfel, va căpăta o notă orientală, deosebită.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.