Sos de rosii cu ardei gras si ceapa

Printeaza

Sos de rosii cu ardei gras si ceapa din: rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, foi de dafin, ulei, sare, piper boabe.

Ingrediente:Sos_de_rosii_cu_ardei_gras_si_ceapa

  • 1,5 kg roşii
  • 500 g ardei graşi
  • 2-3 cepe
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 3 linguri cu ulei
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare:

Spală roşiile şi ardeii, şterge-i, coace-i pe o tablă. Separat, pune într-o tavă ceapa şi usturoiul şi coace-i la cuptor, la foc moderat. Decojeşte roşiile şi trece-le printr-o sită deasă.

Ardeii curăţă-i de coajă şi taie-i cât mai mărunt, într-o oală, amestecă sucul de roşii cu ardeii, ceapa tocată fin şi usturoiul zdrobit. Adaugă uleiul şi foaia de dafin.

Presară un praf de sare şi câteva boabe de piper. Lasă să fiarbă pe foc până se îngroaşă (circa 30 de minute). Poţi păstra sosul mai mult timp dacă îl sterilizezi la bain-marie 15 minute.

Sos de rosii cu ardei gras si ceapa

Sos_de_rosii_cu_ardei_gras_si_ceapa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.