Somon invelit in dovlecei

Printeaza

Somon invelit in dovlecei

Ingrediente

  • 4 buc. file de somon (â 130 g)
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri suc de lămâie
  • sare, piper
  • 4 crenguţe de cimbru
  • 1 dovlecel mare
  • 2 linguri ulei de măsline

Preparare:

Spălaţi somonul cu apă rece şi uscaţi-l pe un prosop de bucătărie. Curăţaţi usturoiul, tocaţi-l mărunt şi amestecaţi-l cu suc de lămâie. Ungeţi bucăţile de somon cu acest sos marinat, săraţi-le şi piperaţi-le.

Acoperiţi-le şi lăsaţi-le la frigider cca. 30 de minute. Spălaţi crenguţele de cimbru, curăţaţi dovlecelul şi tăiaţi-l pe lungime felii subţiri, înfăşuraţi bucăţile de somon în câte o felie de dovlecel, adăugând şi câte 1 crenguţă de cimbru.

Astfel pregătit, prăjiţi somonul într-o tigaie grill circa 4 minute pe fiecare parte. Ornaţi după cum doriţi, eventual cu puţină verdeaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.