Reteta snitel din piept de pui cu crusta

Printeaza

Reteta snitel din piept de pui cu crusta din: piept de pui, sare, piper, cartofi, usturoi, galbenus, nucsoara, ulei, conopida, unt.

Ingrediente:Reteta snitel din piept de pui cu crusta

  • 4 felii de piept de pui
  • sare
  • piper
  • 1 kg de cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • 1 galbenus
  • nucsoara
  • 4 linguri ulei
  • 750 gr. conopida
  • 10 gr. unt sau margarina

 

Mod de preparare:

Se spala carnea, se zvanta, se bate bine, se sareaza si se pipereaza. Cartofii (cruzi) spalati si curatati se dau pe razatoarea mica si se amesteca bine cu usturoiul zdrobit, galbenusul, sarea, piperul si nucsoara rasa.

Se invelesc feliile de carne intr-un strat de cartofi si se prajesc in uleiul incins, la foc potrivit, cca 20 de minute, intorcandu-se pe ambele parti.

Se spala conopida, se rupe buchetele si se fierbe  cu capac  in 50 ml apa sarata, circa 10 minute.

Se scurge bine si se rumeneste usor in unt sau margarina. Se serveste langa snitelele cu crusta de cartofi.

Un sfat crusta reuşeşte bine daca nu stoarceti cartofii rasi, pentru ca amidonul o menţine intreaga.   Folosiţi, pe cat posibil, cartofi care nu se sfarma la fiert.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.