Sirop de vişine (varianta)

Printeaza

Sirop de vişine

Ingrediente:Sirop de vişine (varianta)

  • vişine
  • 1 kg de zahăr

 

Mod de preparare:

Speli vişinele, le scoţ sâmburii şi apoi cântăreşti o farfurie plina cu vârf cu vişine şi pentru fiecare farfirie socoteşti 1 kg de zahăr. Intr-o cratţă aşezi în straturi un rând de vişine şi uiul de zahăr şi le laşi de dimineaţă pânâ seara.

A doua zi pui fructele într-un tifon curat şi le storci. Zeama obţinută o pui la fiert şi o laşi până se leagă siropul.

Dacă vişinele sunt acre mai poţi adăuga 200 g zahăr, iar dacă sunt foarte dulci adaugi la fiert zeama de la jumătate de lămâie. Când e gata, torni siropul fierbinte în sticle şi-l pui apoi în cămară.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.