Sirop de vişine

Printeaza

 

Cureţi 2 kg de vişine de codiţe, le speli şi le pui într-un borcan mai mare. Peste ele adaugi 1 l de apă şi 1 lingură de sare de lămâie.

Astupi bine borcanul şi le laşi 3 zile la rece. După 3 zile, strecori zeama şi pasezi vişinele foarte bine printr-un tifon. La fiecare litru de zeamă obţinută, pui 1 şi 1/2 kg zahăr.

Pui siropul să fiarbă pentru 30 de minute, la foc mic, apoi îl pui fierbinte în sticle. Poţi păstra sticlele capsate la loc racoros timp de 2 ani.

 

Sirop de vişine

Sirop de vişine

1 comentariu

  1. Am facut si eu sirop de visine. Revin cu reteta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.