Sfaturi practice in bucatarie

Printeaza

Sfaturi practice in bucatarie

  • Sfaturi practice in bucatarieLintea nu are nevoie să stea în apă înainte de a fi pusă la fiert. Timpul de fierbere variază între 15-60 de minute, în funcţie de tipul ei. Ea trebuie să fiarbă în jur de 30 de minute, la foc mic, într-un vas acoperit. O cană cu linte are nevoie de 1-2 căni cu apă în care să fiarbă.
  • Pentru a obţine un ghiveci de calitate, nu amesteca mâncarea cu lingura, ca să nu se sfărâme legumele, ci răsuceşte cratiţa în stânga şi în dreapta, ca la sarmale.
  • Năutul este un bun înlocuitor al cafelei, mai puţin gustos, dar şi mai puţin dăunător. El este, la fel ca soia, nuca şi ciupercile, un bun înlocuitor pentru carne, conţinând o mulţime de substanţe nutritive, dar şi proteine.
  • Pentru a obţine un sos fără cocoloaşe, amestecă făina cu puţină sare, înainte de a o pune în sos. Vei obţine astfel sosul fin dorit.
  • Pentru a împiedica împrăştierea măduvei dintr-un os, presară la extremităţi sare grunjoasă, astfel supa va fi clară.
  • Carnea de vită devine mai fragedă pusă la fiert, dacă adaugi la fiecare litru de lichid o linguriţă cu alcool.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.