Scoici cu alune si smantana

Printeaza

Scoici cu alune si smantana din: foie gras de raţă, scoici Saint Jacques, alune prăjite, supă de legume, smântână, ulei de arahide, oţet balsamic, zahăr, hasmaţuchi, coriandru, şi nuci de pădure, sare, piper.

Ingrediente:Scoici_cu_alune_si_smantana

  • 500 g de foie gras de raţă
  • 500 g de scoici Saint Jacques
  • 100 g de alune prăjite
  • 2 dl de supă de legume
  • 2 dl de smântână
  • 0,5 dl ulei de arahide
  • 2 dl oţet balsamic
  • o jumătate de linguriţă de zahăr
  • hasmaţuchi şi coriandru, şi nuci de pădure fărâmiţate, pentru decorare
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Introduceti foie gras intr-un inel pentru copt (ca acela de patiserie), împreună cu scoicile pentru a forma un carpaccio. Condimentaţi cu sare şi piper şi coaceţi timp de 8 minute la 180 °C.

Untre timp, preparaţi sosul de alune prăjite: într-o tigaie, adăugaţi alunele, smântână şi supa de legume. Aduceţi la punctul de fierbere şi lăsaţi să se gătească acoperjnd cu capacul pentru alte 15 minute, apoi adăugaţi uleiul de arahide.

Reduceţi oţetul balsamic cu puţin zahăr. Scoateţi din cuptor arlechinii şi răsturnaţi-i în centrul farfuriei. Decoraţi cu sosul de alune, oţetul balsamic şi buchetul de plante aromatice.

Scoici cu alune si smantana

Scoici_cu_alune_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.