Savarina cu capsuni

Printeaza

Savarina cu capsuni din: drojdie, zahar, faina, apa, oua, smantana, unt, sare, vanilie, vin, lichior.

Ingrediente:Savarina_cu_capsuni

Pentru aluat:

  • 10 g drojdie uscata
  • 50 g zahar
  • 185 g faina
  • 80 ml apa
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 115 g unt
  • coaja rasa de la o portocala
  • un praf de sare

Pentru sirop:

  • o pastaie vanilie
  • 170 g zahar
  • 200 ml vin alb foarte dulce
  • 120 ml apa
  • 2 linguri lichior de portocale

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, apa si smântână se amestecă, se pun pe foc si când ajung la punctul de fierbere se dă vasul deoparte.

Se presară drojdia şi se lasă aşa, fără a amesteca, timp de 5 minute.

Apoi, se adaugă făina şi se mixează, se pun ouăle şi zahărul şi se mai mixează 2 minute.

Se adaugă coaja de portocală şi sarea şi apoi, treptat, untul. Se mai mixează trei minute.

Se acoperă si se lasă aluatul 30 de minute să crească.

Se face siropul prin fierberea apei, a zahărului şi a păstăii de vanilie tăiată în două şi, după ce s-a dizolvat zahărul, se pune vinul si se trage de pe foc. Se adaugă lichiorul.

Aluatul se pune în forme de copt unse şi tapetate cu făină si se coace 35 de minute.

Se lasă la răcit, se taie un capac, se însiropează si se umple, după gust, cu frişca şi fructe.

 

Savarina cu capsuni

Savarina_cu_capsuni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.