Sardele cu cartofi

Printeaza

O reteta de sardele cu cartofi din: sardele, cartofi, oua, usturoi, chimen, boia iute, ardei iute, coriandru, patrunjel, ulei de floarea soarelui si faina.

Ingrediente:Sardele cu cartofi

  • 1 kg sardele
  • 500 g cartofi
  • 3 ouă
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă chimen
  • 1 linguriţă boia iute
  • 1 ardei iute roşu
  • 1 legătură de coriandru
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
  • faină

 

Mod de preparare:

Curăţă sardelele, taie-le capetele şi aruncă-le, apoi desfa-le în două, pe lungime. Spală-le bine şi scurge-le. Pune cartofii întregi, cu coajă, în apă rece cu o lin­guriţă de sare şi fierbe-i, scurge-i, curăţă-i şi fa-i piure.

Incorporează pătrunjelul şi coriandrul mixate în blender, usturoiul zdrobit, ouăle bătute, chimenul, boiaua, ardeiul iute tocat şi sare, după gust. Pune din această compoziţie între două bucăţi de peşte (ca la sandvici).

Presează puţin ca să se aplatizeze, dă-le prin faină pe ambele părţi şi prăjeşte-le în ulei fierbinte. Scoate-le şi aşază-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă de ulei, apoi sărează-le, după gust, şi serveşte-le imediat.

Sardele cu cartofi

Sardele cu cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.