Salată de pui la grătar cu maioneză

Printeaza

O reteta de salata de pui la gratar cu maioneza din: ceapa rosie, otet de vin alb, paine, ulei de masline, aprmezan, pulpe d epui, maioneza, busuioc si salata.

Ingrediente:Salată de pui la grătar cu maioneză

  • ½ ceapă roşie, tăiată fin
  • oţet din vin alb
  • ½ pâine ţărănească
  • ulei de măsline
  • 30g de parmezan, ras
  • 6 pulpe de pui, dezosate, fără piele
  • 4 linguri de maioneză
  • câteva fire de busuioc, mărunţite
  • 1 salată romană (sau o salată verde mică), cu frunzele separate şi rupte

 

Mod de preparare:

Se pune ceapa într-un castron cu o lingură de oţet. Se amestecă şi se lasă la marinat. Se taie pâinea pe oblic, astfel încât să obţii felii mai lungi. Se presară cu ulei de măsline şi se dă la cuptor la 180º C /gaz 4 pentru 10 minute până când se rumenesc. Se presară parmezan deasupra şi se dă la cuptor pentru alte câteva minute.

Se dau pulpele de pui prin ulei şi se asezonează foarte bine. Se încinge o tigaie-grătar şi se prăjesc pulpele până sunt aurii şi coapte în interior. Se feliază.

Se amestecă maioneza cu ceapa şi oţetul, apoi se adaugă busuiocul. Se aranjează salata pe un platou. Se pun deasupra feliile de pui şi crutoanele. Se presară deasupra maioneza cu busuioc (se poate adăugă puţină apă, dacă vrei s-o subţiezi).

Salată de pui la grătar cu maioneză

Salată de pui la grătar cu maioneză

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.