Salata din capere

Printeaza

Salata din capere: rosii, capere, ceapa, masline, boia, otet, telina, usturoi, ulei de masline, oregano.

Ingrediente:

  • 6 rosii
  • 3 linguri capere in saramura
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 14 masline
  • 2 lingurite boia iute
  • 3 linguri otet de mere
  • 1 telina mica
  • 2 catei de usturoi
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingura oregano
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se pune la fiert apă în care se scufundă rapid roşiile. Apoi, roşiile se pun în apă rece, se decojesc, se taie cubuleţe şi se pun într-un castron mare. Se curăţă ţelina şi se taie în felii subţiri sau în bastonaşe şi se adaugă în castron. Se taie ceapa în rondele şi se pune în castron.

Se amestecă separat oţetul, boiaua, oregano, usturoiul, sarea şi piperul. Se presează cu o lingură de lemn caperele, se adaugă împreună cu măslinele în castron peste roşii, ţelină şi ceapă.

Se toarnă sosul peste legume şi se amestecă bine.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.