Salată de peşte afumat cu castraveciori

Printeaza

Salată de peşte afumat cu castraveciori: castraveti acrii, gogosari acrii, morcov, cartofi, pastarnac, sprot afumat, telina.

Ingrediente:Salată de peşte afumat cu castraveciori

  • 2 castraveciori acri
  • 1 gogoşar acru
  • 2 morcovi mărişori (pot fi şi fierţi)
  • 2 cartofi mari (fierţi)
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 300 g şprot afumat sau macrou
  • 1 bucată ţelină mică (fiartă)

 

Mod de preparare:

Cartofii, ţelina şi, dacă e cazul, şi morcovii îi fierbi, dar nu prea tare (pentru ca, în momentul în care îi tai, să poţi tăia uşor cubuleţe, fără să se sfărâme). Tai toate ingredientele cubuleţe, chiar şi peştele, după ce l-ai curăţat de intestine şi de capete.

Faci maioneza aşa: fierbi bine în coajă o căpăţână me­die de ţelină şi 1 cartof la fel de mare, le cureţi şi le pasezi, până ce obţii un piure (de aceea trebuie  să fie foarte bine fierte).

Mixezi apoi cu ulei (can­titatea depinde de câtă maioneză vrei să obţii). Uleiul trebuie să-l pui în fir subţire, ca la maione­za de ou (pentru că altfel şi maioneza de ţelină se poate tăia), adaugi 1-2 linguriţe de zeamă de lămâie şi 2-3 linguriţe de muştar iute sau dulce (după preferinţă).

Din cantitatea de maioneză, 3/4 o foloseşti în amestecul legume-peşte, pe care îl omogenizezi foarte bine, iar după ce compoziţia de mai sus a fost aşezată pe platou, o acoperi cu ma­ioneză şi decorezi după preferinţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.