Salata cu pui la gratar

Printeaza

O reteta delicioasa de salata cu: salata verde, masline, lamaie, sare, piper, boia iute, boia dulce, ulei de masline, ceapa, usturoi, ridichi, cascaval, piept de pui.

Ingrediente:Salata cu pui la gratar

  • o salată mare
  • 200 g măsline feliate
  • zeama de la 1-2 lămâi
  • sare
  • piper
  • boia iute şi dulce
  • 3-4 linguriţe ulei de măsline
  • 4 fire ceapă
  • 3 fire usturoi
  • o legătură ridichi
  • 200 g caşcaval
  • 400 g piept de pui

 

Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui ca pentru grătar, se condimentează cu sare, piper, boia dulce şi iute, se unge cu puţin ulei de măsline şi se lasă la rece câteva minute.

Separat, se curăţă salata, se spală în câteva ape, se curăţă ridichile, ceapa şi usturoiul şi se taie ca pentru salată. Dacă măslinele sunt prea sărate, se lasă câteva minute la desărat şi apoi se adaugă în salată împreună cu caşcavalul tăiat cubuleţe.

Pieptul de pui se pune pe grătarul încins să se rumenească şi, după ce s-a fript, se taie fâşii potrivite, se lasă să se răcească şi apoi se adaugă în salată. Aceasta se condimentează cu ulei, sare, piper şi zeamă de lămâie amestecă uşor să nu se lase şi se serveşte cu focaccia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.