Rulada cu piept de curcan

Printeaza

Rulada cu piept de curcan din: piept de curcan, ciuperci, ceapa, cascaval, ardei gras, nuci, miere, mustar, hrean, ulei, vin, oregano, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 piept de curcan
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 100 g cascaval
  • 1 ardei gras verde
  • 100 g nuci zdobite
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita mustar
  • 1/2 lingurita hrean
  • 3 linguri ulei
  • 1 pahar vin alb sec
  • oregano
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se amestecă două linguri de ulei, muştarul, hreanul, mierea, oregano, sare şi pipei; după gust, şi se prepa­ră un sos consistent. Separat, se căleşte ceapa tocată mă­runt cu o lingură de ulei, se adaugă ciu­percile feliate sau to­cate, puţină sare şi se lasă la fiert până sca­de bine zeama lăsată de ciuperci. Se dă la răcit.

Se taie pieptul de curcan   în   două, se bate uşor cu cio­canul de şniţele pen­tru a se netezi şi sub-ţia puţin, se unge pe toată suprafaţa cu so­sul de muştar, se pre­sară nucile zdrobite, se adaugă fâşii de caş­caval şi de ardei gras, apoi se rulează car­nea cu umplutura în interior şi se prinde la capăt cu scobitori, sau se leagă cu sfoară alimentară.

Se aşază rulada într-o tavă, se unge deasupra cu puţin ulei, se toarnă în tavă o cană de apă şi paha­rul de vin, se acoperă cu folie de aluminiu şi se pune la cuptor pentru circa 45 de mi­nute.

Se mai adaugă apă dacă mai este ne­voie. Se îndepărtează folia şi se mai lasă în cuptor încă 25 de mi­nute, să se rumeneas­că. Se mai unge clin când în când cu sosul din tavă.

Se serveşte caldă sau rece, tăiată felii şi garnisită cu legume gratinate şi cu cremă de muştar.

Rulada cu piept de curcan

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Virginia Costinas

    Curcanul e bun

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.