Ruladă cu carne de porc si slanina

Printeaza

Ruladă cu carne de porc si slanina din: carne de porc, slanina, paine, lapte, ceapa, ulei, faina, oua, verdeata, scortisoara, cuisoare, cimbru, piper si sare.

Reteta Ruladă cu carne de porc si slanina:

Ingrediente:

  • 750 g carne de porc
  • 100 g slănină
  • 1 felie de pâine
  • 50 ml lapte
  • 2 cepe
  • 6 lingurițe ulei
  • 4 linguri făină
  • 2 ouă
  • 1 legătură verdeață
  • 1 vârf cuțit de scorțișoară
  • 3 cuișoare
  • 2 linguri cimbru
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Înmoi pâinea în lapte. Cureți ceapa, o tai mărunt și o înăbuși în 3 lingurițe ulei, până se înmoaie.

Speli carnea, o usuci cu un șervet curat și o cureți de eventualele pielițe.

Tai slănina și carnea în cuburi și le dai prin mașina de tocat, apoi le amesteci cu pâinea stoarsă, două gălbenușuri, un albuș, scorțișoara, cuișoarele pisate, ½ din verdeața fin tocată, cimbrul, piper și sare după gust.

Aduni carnea sub forma unei rulade groase pe care o treci prin făină.

Bați albușul rămas cu sare, piper și 1 linguriță ulei.

Ungi cu uleiul rămas și tapetezi o tavă de chec cu restul de făină.

Așezi rulada în tavă, o ungi cu albușul bătut și o presari cu verdeața rămasă.

Introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 40-45 de minute.

Când rulada s-a mai răcit, o tai în felii groase de 3-4 cm.

O servești caldă, alături de un sos de alb cu mărar și ciuperci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.