Rosii si castraveti cu umplutura de macrou afumat

Printeaza

Rosii si castraveti cu umplutura de macrou afumat din: macrou, rosii, castravete, menta, tarhon, ceapa, lamai, sare, ulei, piper.

Ingrediente:Rosii si castraveti cu umplutura de macrou afumat

  • 4 macrouri mari
  • 4 rosii mici
  • 1 castravete
  • 1 legatura de menta
  • 1 legatura de tarhon verde
  • cateva codite de ceapa verde
  • 2 lamai
  • 150 ml ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180C. Se spala rosiile, li se taie capacelul si li se scobeste miezul cu o lingurita. Se asaza pe o tava, se stropesc cu un firicel de ulei si se baga la cuptor.

Se tin 10 minute, se scurg si se lasa sa se raceasca. Macrourile, spalate si zvantate, se curata de pielita si de oase si se taie cubulete.

Verdeata se spala si se toaca marunt (cozile de ceapa verde se taie rondele subtiri), iar lamaile se storc. Se amesteca intr-un bol pestele cu verdeata tocata si cu zeama de lamaie si se gusta de sare si piper.

Se curata castravetele de coaja si se taie in 8 bucati, care se scobesc cu multa grija, lasandu-li-se fundul.

Se umplu rosiile si bucatile de castravete cu amestecul de peste afumat si verdeata si se servesc imediat, cu garnitura de salata verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.